Tegenwoordig maken we constant gebruik van internet binnen- en buitenshuis. We communiceren via onze telefoon en zijn we van alles op de hoogte, maar gebruiken we het internet bijvoorbeeld ook erg veel voor tijdens het werken. Tijdens de corona crisis werken we allemaal veel thuis, waardoor een stabiele internetverbinding wel nodig is. De werkzaamheden kun je met een stabiele internetverbinding zorgeloos uitvoeren, maar komt het helaas ook voor dat de internetverbinding erg slecht is. In dit blog geven we je een aantal tips voor een juiste verbinding in huis, aan de hand van een COAX kabel!

Waar kun je een COAX kabel nu allemaal voor gebruiken?

Een juiste verbinding is erg belangrijk en zal een COAX kabel je hier mee helpen. Een COAX kabel is te gebruiken om beeld en geluid over te brengen en wordt deze voornamelijk gebruikt om radio en televisie te verkrijgen. De meeste mensen beschikken over een COAX aansluiting in huis, welke bevestigd zit in de meterkast of in de muur. Vanuit dit aansluitpunt kun je een COAX kabel aansluiten op de televisie of radio, waarna je beeld of geluid kunt  ontvangen. De kabels zijn overal te gebruiken, maar dien je wel te beschikken over de juiste COAX kabel. Er zijn namelijk grote verschillen te vinden in COAX kabels en heeft iedere aansluiting zijn eigen eisen. 

De verschillen tussen COAX kabels

Er zijn vele verschillen te vinden tussen de verschillende COAX kabels en hoeft iedere kabel een eigen, uniek functie. Een simpele aansluitkabel, die al is voorzien van connectoren, is te verkrijgen in twee varianten: een digitaal of een analogg signaal. De keuze hierin is erg simpel: je bedenkt waarover je wilt beschikken voor de televisie, om vervolgens de juiste kabel aan te kunnen schaffen. 

Voor het leggen van een COAX netwerk zijn er daarentegen andere kabels nodig en is het assortiment uitgebreider. Je kunt een keuze maken uit de verschillende kabels, maar zul je ook rekening moeten houden met de voorgeschreven eisen van de internetaanbieder of netwerkbeheerder, zoals KPN of Ziggo.

Een COAX kabel aanschaffen

Je kunt gemakkelijk de juiste COAX kabel aanschaffen, waar je de kabel op rol zult ontvangen. De COAX kabel is te bestellen vanaf 20 meter en zul je voor iedere ruimte beschikken over de juiste lengte van de coaxkabel. Via een webshop voeg je gemakkelijk alle benodigdheden toe aan de winkelwagen, waarna je de materialen zo snel mogelijk geleverd zult krijgen en je de kabel kunt leggen. Je beschikt snel over het juiste beeld voor de televisie, radio of een ander apparaat!