kozijn zetten

De reden dat zoveel mensen de laatste jaren voor kunststof kozijnen kiezen, heeft te maken met het onderhoud. Er is namelijk sprake van weinig onderhoud kunststof kozijnen. Er wordt wel eens gedacht dat er echt geen onderhoud nodig is, maar dat is ook niet helemaal waar.

onderhoud kunststof kozijnen

Tips onderhoud kunststof kozijnen

Er zijn een paar tips die van belang zijn om te weten voor het onderhoud kunststof kozijnen:

–          Zorg dat je je kozijnen goed schoon houdt. Hierbij gaat het over het reinigen van de binnenkant en de buitenkant van de kozijnen, het beste is het om dat één of twee keer per jaar te doen. De reden dat dit wordt geadviseerd, is omdat je hierdoor kunt voorkomen dat schurende en bijtende vuildeeltjes zich hechten aan de kozijnen.

–          Het schoonmaken is zo gebeurd, een sopje van handwarm water en reinigingsmiddel en een doekje of zachte spons. Let er goed op dat je de hoekjes en onderste randjes ook schoonmaakt.  

–          Smeer een keer per jaar de scharnieren en sluitingen in met een smeermiddel (let op dit mag geen vet bevatten). Door op tijd de smeren voorkom je dat ramen en deuren gaan piepen.

Zorg dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, anders kunnen kozijnen beschadigd raken. Schuurmiddelen en oplosmiddelen moeten ook vermeden worden. Verf je kozijnen niet!