Als twee jaar zit ik op deze dag te wachten. De dag dat we eindelijk een vloer gaan uitkiezen en daarmee onze beneden verdieping gaan verbouwen. Mijn vriend en ik wonen al een tijdje samen en hebben twee jaar geleden dit huis gekocht. Het huis is in prima staat om in te wonen, maar voldoet niet helemaal aan onze smaak. Daar komt nu eindelijk verandering in! Ons oog is gevallen op een traditionele look. Niet te veel poespas, maar toch wel een gezellige en warme sfeer.

Deze vloer is het geworden

Het was even een korte discussie, maar we zijn er dan eindelijk uit. We wilde gaan voor een traditionele vloer, met een mooi patroon. Daarom komt er een prachtige visgraat vloer in onze woonkamer. Visgraat vloeren zijn vloeren die als het waren gevlochten zijn. De naam ‘visgraat’ verwijst naar de manier waarop de vloer gelegd wordt. Relatief korte planken worden schuin en haaks op elkaar gelegd. Hierdoor ontstaat er trapsgewijs patroon in de vloer welke doet denken aan een visgraat. Het is een PVC vloer die geluiddempend werkt en de warmte absorbeert. PVC vloeren hebben een lange levensduur en zijn tegenwoordig nauwelijks van echt hout te onderscheiden. De kleur die wij hebben uitgekozen is licht, maar toch warm.

Nieuwe meubels

Bij een nieuwe woonkamer horen ook nieuwe meubels. We hebben nu twee jaar op de oude meubels van de oude bewoonster geleefd, maar het is nu toch echt tijd voor onze eigen meubels. Gelukkig hebben wij dezelfde smaak en waren wij hier heel snel over uit. Het wordt een grijze bank, met een taupekleurig tapijt. We willen ook heel veel groen in ons huis. Dit vinden wij belangrijk. Gelukkig staan planten eigenlijk overal bij.

Opknappen doe je zo

Omdat we niet zo’n heel groot budget hebben, moeten we het een beetje opsplitsen. Ik heb een aantal tips gevonden om je huis op te knappen met een laag budget. Uiteraard ga ik ze ook meteen toepassen in het huis. Zo kun je bijvoorbeeld LED verlichting toepassen onder je meubilair. Het geeft meteen een hele andere uitstraling. Decoreer je huis met nuttige accessoires. Er zijn genoeg leuke dingen te koop bij de kringloopwinkel die een handige functie hebben en er nog leuk uitzien ook. Wees creatief! Het inhuren van schilders is overbodig. Ga zelf aan de slag en klieder je muur helemaal vol of behang het met de leukste foto’s! Wees niet bang om uit je comfort zone te stappen. Een felle kleur op de muur doet wonderen. Ik ga aan de slag.