Het hebben van goede schoenen is enorm belangrijk. Goede schoenen voorkomen namelijk onder andere rugklachten. Schoenen die geen goede ondersteuning geven of die te klein zijn kunnen zorgen voor chronische rugklachten of slechte bekkenkanteling. Goede ondersteuning is belangrijk omdat een stevig hiel gedeelte de bekken en de wervelkolom ondersteunt. Ook is het belangrijk dat de zool het natuurlijke verloop van de voeten volgt.

Materiaal keus

Je hebt verschillende soorten materialen die worden gebruikt voor schoenen. Maar welk materiaal is nou het beste voor onze voeten? Leer geeft bijvoorbeeld voldoende steun, het ademt, het is rekbaar en het respecteert de natuurlijke kromming van de voet. Wat weer positief is voor je houding. Maar verschillende materialen hoeven niet alleen bij te dragen aan de steun van de voet, maar ook je persoonlijke smaak. Zo is Suède in tegenstelling tot glad leer niet van de buitenkant, maar van de binnenkant van de huid gemaakt. Hierdoor voelt het materiaal iets ruwer aan. Suède schoenen zijn vaak gevoeliger voor weersomstandigheden dan glad leer. Daarom is het van belang dat je je schoenen behandeld met een spray voordat je ze gaat gebruiken. Tijdloos textiel is van oorsprong een geweven materiaal, maar tegenwoordig wordt de betekenis veel breder geïnterpreteerd en wordt er gesproken van een materiaal gemaakt van draden.

Favoriete schoen

Het schijnt dat vrouwen 5 keer meer schoenen en hebben dan mannen. Dat zou misschien wel kunnen kloppen, ik heb namelijk afgelopen maand twee paar schoenen gekocht. Veja sneakers dames en Veja heren. Mijn vriend was ook helemaal weg van deze schoen. Veja is een Frans meer. Het heeft een bovenwerk van Chrome rij leer dat op een plantaardige manier gelooid is. De uitvoering, met uitneembaar voetbed, is gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester en het fair trade wilde rubber van hoge zool is afkomstig uit het Amazonegebied.

Leuke hobby

Sommige mensen zijn echt van fanatiek schoenen verzamelaars. Het is een uit de hand gelopen hobby. Hoe sommige mensen dol zijn op het verzamelen van spullen voor kerstdorpen, zijn er genoeg mensen die maar liefst 100 paar schoenen hebben. Zo ver ben ik gelukkig nog niet.

Welke schoenen passen bij jou?

Houd je meer van merk schoenen of maakt het je geen bal uit, zolang ze maar leuk zijn? Ben je meer van de donkere kleuren of mogen er ook lichte kleuren in zitten? Het kan ook zijn dat je het liefst alle keuren van de regenboog wilt terugzien op je schoen. Hoge hakken of toch liever een lekker zittend paar sneakers? Tot slot zou je jezelf kunnen afvragen of je liever instap schoenen fijn vindt, klittenband of veters.