Chemisch anker

Het gebruiken van een chemisch anker kan verschillende voordelen hebben, afhankelijk van het doeleinde waar het chemisch anker voor ingezet wordt. Behalve het feit dat het een werkwijze is die vrij snel aangebracht kan worden, is het een stevige variant van een verbinding van poreuze materialen. Enkele andere voordelen van het gebruik van een chemisch anker zijn dat het op zowel droge als vochtige ondergronden ingezet kan worden, ideaal dus ook voor bedrijfssituaties of buitenlocaties. Het is een verwerkbaar materiaal tot wel minus 5 graden celsius. Hierdoor is het ook in de winter mogelijk om het chemisch anker in te zetten. Daarnaast is het chemisch anker een verbinding die niet krimpt na verloop van tijd, hierdoor is het een duurzame oplossing. 

Chemisch anker

Andere voordelen van het chemische anker

Het chemische anker heeft een zeer snelle belastingstijd. Hiermee wordt niet gerefereerd aan de belastingen die we afdragen aan de overheid, maar aan de tijd die het nodig heeft tot de verbinding belast mag worden met gewicht. En gewicht is iets dat er zeker aankan, het chemische anker is namelijk zeer geschikt voor zware bevestigingen, naast het feit dat het een trillingsbestendige oplossing is.

Een ander groot voordeel is dat het aanbrengen van het chemische anker vrij gemakkelijk te doen is, omdat het ook met een standaard kokerpistool te gebruiken is. Dit scheelt weer allerlei nieuwe tools aanschaffen om de klus te klaren. Met dit standaard kokerpistool kan je door middel van een draaiende beweging gemakkelijk de chemische stoffen injecteren in het van tevoren geboorde gat.