Het is geen geheim dat honden van spelen houden. Hondeneigenaren weten als geen ander dat hondenspeeltjes hun trouwe viervoeters dol gelukkig maken! Naast dat het ze blij maakt, is spelen met je hond ook ontzettend goed voor ze en belangrijk voor de ontwikkeling. Zeker als ze nog puppy zijn. In dit blog lees je waarom spelen met je hond belangrijk is, en waarom je hond dus nooit genoeg hondenspeeltjes kan hebben!

Het belang van spelen voor je hond

Honden dienen goed opgevoed te worden. Dat weten we allemaal. Een goed opgevoede hond is een genot om voor te mogen zorgen. En ze hebben het ook nodig. Honden zijn veel gelukkiger als ze weten wie de baas is en hun plicht als trouwe kameraad kunnen vervullen. Maar naast een goede opvoeding is spelen met je hond ook ontzettend belangrijk. Het stimuleert ze, helpt ze bij de ontwikkeling van hun motoriek en houd ze beweging. Honden hebben vaak heel veel energie, afhankelijk van het ras, en spelen helpt ze om wat stoom af te blazen zodat ze zodra ze thuis zijn lekker in de mand kunnen uitrusten. Je kunt met je hond spelen door gebruik te maken van hondenspeeltjes, zoals trek- en kauwspeeltjes. Maar je kunt ook een bal of stok gooien die ze kunnen apporteren. En natuurlijk is spelen en stoeien met andere honden of dieren ook een groot feest voor ze.

Puppy's moeten kunnen kauwen en spelen

Met name puppy's hebben hondenspeeltjes nodig om ze te stimuleren. Puppy's moeten namelijk leren waar ze wel en niet mee mogen spelen. Zonder speeltjes waar ze hun energie op kunnen loslaten is de kans groot dat ze zich richten op jouw schoenen, het meubilair of andere spullen. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Puppy's hebben met name de behoefte om veel te kauwen. Als hun tandjes doorkomen doet dat namelijk pijn, en bijten helpt ze om de pijn te verdragen en om hun nieuwe gebit sterker te maken. Zorg er dus voor dat je voldoende kauwspeeltjes voor je pup in huis hebt waar hij lekker op kan kauwen.

Goed voor de band tussen jou en je hond

Spelen met je hond is niet alleen goed voor de ontwikkeling. Het maakt ze ook ontzettend gelukkig. Honden zien hun baasjes als hun alles en willen niets liever dan tijd met ons doorbrengen, op wat voor manier dan ook. Wandelen, knuffelen, spelen, alles wat de band tussen jou en je hond versterkt is goed voor ze. En voor jou als baasje als het goed is ook. Hoe leuk is het om je hond dol gelukkig te zien omdat hij met jou kan spelen? Dit stimuleert bij ons als mensen ook onze speelse kant en dat maakt ons ook gelukkiger. Het is dus een win-win situatie. Jij blij, je hond blij!