Het beroemde Ralph Lauren polo werd al snel een wereldfenomeen kort na de release in 1972. De merknaam “Polo” was een zeer relevante verwijzing naar de traditioneel hogere klassesporten en had tot doel Ralph Lauren’s klassieke interpretatie van dit shirt te overbruggen met een stedelijke versie van het leven van de Ralph Lauren polo speler. Het poloshirt is altijd een favoriet kledingstuk geweest van zowel mannen als vrouwen en staat altijd voor elegantie en stijl. Ralph Lauren realiseerde zich al snel dat er een grote markt was voor deze shirts en lanceerde meer poloshirts op basis van de klassieke Polo-styling. Hieruit ontstond het merk Ralph Lauren, dat een altijd groene en iconische merknaam blijft. Het poloshirt heeft verschillende iconische kenmerken die het zo populair hebben gemaakt.

Het klassieke poloshirtontwerp

Het klassieke poloshirtontwerp heeft een van de meest populaire Ralph Lauren polo shirt stijlen, een poloshirt met volledige mouwen, dat Ralph Lauren altijd heeft aangeboden. Het Ralph Lauren polo is sindsdien in populariteit gegroeid en is veel toegankelijker en algemeen verkrijgbaar voor mannen over de hele wereld. Tegenwoordig dragen veel moderne mannen een poloshirt. Het eigentijdse Ralph Lauren polo heeft een strakke snit en een moderne pasvorm. De vierkante halslijn is comfortabel omgeslagen en overhemden hebben een redelijk casual look en feel. Een van de meest herkenbare kenmerken van het Ralph Lauren poloshirt is de iconische zak.

Een aantal unieke designkenmerken

Het Ralph Lauren polo shirt biedt ook een aantal unieke designkenmerken. Het poloshirt heeft bijvoorbeeld het zogenaamde ‘Ralph Lauren’-logo op de borst gestikt. Dit wordt gedaan in een eenvoudige blokvorm of een dambordpatroon. Ralph Lauren biedt ook poloshirts aan met een paisley-print, die in een aantal designs verkrijgbaar zijn. Deze ontwerpen omvatten dambordruiten, roosterafdrukken, bladafdrukken en zebraafdrukken. Het poloshirt is gemaakt van een aantal stoffen, maar een van de meest populaire stoffen is de katoenmix. Ralph Lauren maakt echter ook gebruik van zijde en een aantal synthetische materialen. De stof die voor het poloshirt wordt gebruikt, wordt al tientallen jaren gebruikt, maar pas onlangs werden poloshirts gemaakt van alle stoffen aangeboden door Ralph Lauren.