Italië is een bijzonder mooi land met een mooie taal. De hoofdstad wordt jaarlijks veelvoudig bezocht door toeristen van over heel de wereld. Rome is de hoofdstad van Italië en heeft circa 2,9 miljoen inwoners. Het is de grootste stad van Italië. Er is veel in Rome te zien, er wordt daarom ook aangeraden om meerdere dagen in Rome te verblijven. Om zo alles van de prachtige stad te zien. Rome kent veel mooie oude gebouwen, pleinen, fonteinen, kerken, ruïnes en markten. Overal is wel wat te zien. Ook kunt u in Rome de heerlijke Italiaanse keuken proeven en ervaren.

Bezienswaardigheden

Er is veel te zien in Rome, een aantal beroemde plekken uit Rome komen hieronder aan bod. Zoals het Colosseum, dit is het grootste amfitheater uit de Romeinse tijd en is nog geheel intact. Het Colessuem is gratis te bezoeken en het meest bekende monument van Rome. Kortom iets wat u niet moet missen. Verder is er de welbekende Trevifontein, de beroemdste fontein van Europa. In het bassin staan talrijke beelden en de traditie zegt dat u er twee munten in moet gooien. Één om een wens te doen en één om er zeker van te zijn dat u terugkeert naar Rome. In de buurt van de fontein staat het Pantheon. Dit is een van de best bewaarde gebouwen van Rome. Binnenin het gebouw kunt u een enorme koepel en de oculus bewonderen die de plaats een unieke verlichting geven. Verder is het oude centrum van Rome ook toegankelijk. Dit staat bekend als het Romeinse Forum. Hier kunt u ru─źnes van oude markten, administratieve en religieuze gebouwen zien. Wilt u ook een wandeling maken naar een hoger gelegen plaats. Dan kunt u de heuvel Palatijn bezoeken. Dit is een van de zeven heuvels van Rome en volgens de mythologie werd hier de stad gesticht door Romulus en Remus. Op de Palatijnse heuvel heeft u toegang tot grotten en ruïnes van residenten van historische figuren. Ook het Vaticaan is te bezoeken, dit is het kleinste land ter wereld. Alleen de paus, priester en nonnen en enkele hoogwaardigheidsbekleders mogen er wonen. Naast de hierboven genoemde gebouwen en plekken zijn er nog talloze die er niet bij staan. Dus als u van plan bent om naar Rome te gaan, zoek dan vooral meer informatie op over Rome en zijn bezienswaardigheden. 

Vakantie boeken bij Bebsy 

Naast alle historie die Rome te bieden heeft zijn er ook veel piazza’s, winkelstraten, markten, restaurants en cafés. Kortom genoeg reden om een vakantie Rome te boeken. Via Bebsy kunt u eenvoudig een Rome trip boeken waarbij de vlucht en verblijf is inbegrepen. Zo bent u in één keer klaar en vaak voor mooie prijs. Bebsy maakt het namelijk mogelijk om betaalbaar te reizen voor ieder budget en staat met hun reisspecialisten dagelijks voor u klaar.