Vaak worden heftrucks gekocht voor commerciële doeleinden. Ze worden vooral gebruikt in magazijnen, loodsen en in de logistieke wereld. Als je een heftruck wilt kopen, kunt je op internet veel nuttige informatie vinden. Het is uiteraard belangrijk om een ​​heftruck aan te schaffen die bij je activiteiten past. Heftruck te koop? Hou dan zeker rekening met onderstaande richtlijnen om een vaak duren miskoop te voorkomen.

Een betrouwbare heftruck draagt een keurmerk

Ook al besluit je om een tweedehands heftruck te kopen, controleer dan nog of die een officieel keurmerk draagt. Alle heftrucks moeten wettelijk verplicht zo een CE-keurmerk dragen. Dat bewijst dat de heftruck voldoet aan alle Europese veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften.  Het keurmerk waarmee de heftruck is voorzien is ook het bewijst dat hij aan alle nodige beschermingsvoorwaarden voldoet.

Het Hefvermogen en hefhoogte van je heftruck 

Hefvermogen en hefhoogte zijn bepalend voor het vermogen van de heftruck. Wat is het gemiddeld gewicht dat je heftruck zal moeten tillen? Zijn het zware lasten? Dan zorgt een te lichte heftruck vaak voor gevaarlijke situaties. De hefhoogte heeft betrekking op de hefmast die verbonden id met de heftruck. Die hefhoogte is ook belangrijk bij je uiteindelijke keuze van  de juiste heftruck.

De juiste brandstof voor je toekomstige heftruck

Bij de aankoop van een heftruck heb je de keuze uit meerdere brandstoffen. Voor heftrucks is dat vaak diesel, maar ook vloeibare brandstoffen zoals petroleumgas en zelfs elektriciteit worden gebruikt door heftrucks. Elektrische heftrucks zijn respecteren moeder natuur, maar zijn vaak ook minder krachtig.  Elektrische heftrucks zijn vooral geschikt voor binnenshuis. De krachtigste heftrucks die ter beschikking zijn werken op diesel.

Extra kosten voor je heftruck

Bij de aankoop van een heftruck komen moet je rekening houden met enkele extra kosten voor de aankoop van onmisbare accessoires en verzekeringen. Zo ben je wettelijke verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Zo een verzekering is zelfs onmisbaar wanneer je met je heftruck alleen op je eigen terrein gebruikt. Kook steeds een heftruck die bij je activiteiten past. Niets is vervelender dan het uitvallen van je heftruck tijdens werken. Herstellingen aan een heftruck lopen vaal hoog op. Wanneer je budget dat toelaat koop je dus best altijd een nieuwe heftruck, zeker als je hem regelmatig of dagelijks gebruikt. De kans op zowel tijd- als geldverlies is dan namelijk veel kleiner dan met een tweedehands heftruck. Met heftrucks moet je ook ieder  jaar mee naar de inspectie. Zorg voor een regelmatig en aangepast onderhoud van je (nieuwe) heftruck. Dat verlengt zijn levensduur en bespaart je heel wat herstellingskosten.