Als jij een winkel hebt, dan moet er altijd een vaste voorraad kassarollen aanwezig zijn. Deze rollen gebruik je om het bonnetje op te printen en de klanten en jezelf het bewijs te geven dat een aankoop is afgerond. Alle belangrijke informatie wordt erop vermeld en deze bonnen gelden dan ook als garantiebewijs en als bewijsmateriaal als je wilt retourneren. Veel klanten bewaren de bonnetjes van hun grote aankopen, voor het geval ze hem nodig hebben in de toekomst. Maar je kunt met je kassarollen veel meer doen dan alleen een bonnetje printen alleen. En als je ze bij een webwinkel koopt, dan maak je er het meeste van.

Standaard kassarollen

Allereerst zijn er uiteraard de standaard papierrollen. Deze zijn online te krijgen in allerlei afmetingen en lengtes. Het is dan belangrijk dat je de rollen aanschaft die in jouw kassaprinters passen. De meest standaard afmetingen zijn 80x80x12 en 57x47x12. Er zijn ook andere keuzes die je dan moet maken. Heb je thermische printers, dan heb je ook thermische kassarollen nodig, bijvoorbeeld. Deze optie heeft als voordeel dat je printer geen inkt gebruikt. Je kunt ook kiezen voor houtvrije rollen, die duurzamer zijn. Ook zijn er duplorollen, waarmee je het bonnetje direct kopieert en twee keer afdrukt. Wil je dus standaard rollen kopen, dan moet je nadenken over het soort papier, over de afmetingen van de rollen en over eventuele extra kenmerken die voor jou belangrijk zijn.

Kies voor papier in een kleur

Wil je het printen van je bonnetje feestelijker en herkenbaarder maken, dan kun je kiezen voor kassarollen in een kleur. Zo zijn er blauwe, oranje, gele, groene en roze rollen waarvoor je kunt kiezen. Als je dan een kleur neemt die aansluit bij de kleur van je logo, is je bonnetje direct herkenbaar en duidelijk van jouw winkel afkomstig. Ook dan zijn er weer verschillende opties om uit te kiezen, zodat ook je kassarollen in kleur probleemloos in je printer zullen passen.

Rollen met een opdruk

Wil je het nog specialer maken, dan kies je voor kassarollen met een opdruk op de achterkant. Dat kan je logo zijn en dat is waarschijnlijk de eerste optie waaraan je denkt, maar er is veel meer mogelijk. Gebruik de achterkant bijvoorbeeld om acties en aanbiedingen aan te kondigen, zodat je klanten terugkomen om daarvan te profiteren. Je kunt er ook een kortingsbon op laten drukken, wederom met als doel de klanten uit te nodigen van die korting gebruik te maken. Als laatste kun je ook een wedstrijd maken van de achterkant van je bonnetjes. Plaats een puzzel, een kruiswoordraadsel of een raadsel en nodig je klanten uit om daaraan mee te doen en een prijs te winnen.

Je kunt met je kassarollen dus veel meer dan het printen van een bonnetje alleen. Het is een manier om reclame te maken, bekendheid te krijgen, de communicatie te bevorderen en je klanten van wat meer kleur en gezelligheid te voorzien. Kijk voor meer informatie op https://www.shopdepot.nl/