Ik kijk altijd erg uit naar de zomermaanden. Je kan weer in je korte broek naar buiten en genieten in je tuin. Nu ik dat zo zeg, bedenk ik mij dat mijn tuin een enorme opknapbeurt nodig heeft. Tijd om aan de slag te gaan en te bedenken wat ik en mijn vriend allebei kunnen gaan aanpakken!

Meer groen

Ik wil meer groen in de tuin, maar hoe doe je dat precies en waarom is dat eigenlijk zo goed?

Je kan van je tuin een echte oase maken door er veel groen te planten. Haal de tegels eruit en maak één of meerdere mooie borders met een combinatie van bloembollen en vaste planten erin. Denk ook aan kruiden zoals kamille, citroenmelisse en salie. Ze bloeien prachtig en de bijen zijn er dol op. We hebben weinig ruimte in de tuin, dus we moeten innovatief zijn. Zet daarom potten neer. Planten als de Spaanse margriet, petunia’s, campuanula en fuchsia doen het prima in de pot. Door het veranderende klimaat zullen wij ook rekening moeten houden met heftige regenbuien, periodes van droogte en enorme hittegolven. Groen kan daardoor grote gevolgen hebben op deze extremen weersomstandigheden. Zo houdt groen bijvoorbeeld regenwater vast, waardoor niet al het regenwater naar het riool stroomt. Dit ‘vastgehouden’ regenwater komt goed van pas in de periodes van enorme droogte. Het groen zorgt er ook voor dat het bebouwde gebied minder opwarmt en het dus op warme dagen beter uit te houden is in de stad.

Weg met die oude meubels

Momenteel staat er een zielig houten bankje in onze tuin en een eenzame tafel. Hier moet verandering in komen. Op internet heb ik de perfecte loungeset gevonden. Nu alleen nog mijn vriend overtuigen! Toen ik het hem vertelde, zei hij dat hij ook een loungebank tuin had gevonden. Een loungebank die en comfortabel is, en bestendig tegen alle weersomstandigheden. Ik was meteen verkocht. Het schijnt dus dat mijn vriend ook met hele goede ideeën kan komen.

Tijd om de tuinschoenen aan te doen en al het onkruid in de tuin te verwijderen. We hebben er expliciet voor gekozen om niemand hiervoor in te huren en het zelf aan te pakken. We weten beide precies wat we willen en hoe we het willen. Het bespaart ook nog eens geld!

Het is een kleine moeite om je tuin op te knappen. Zet wat leuke potten in je tuin en voilà. Je hebt een hele andere uitstraling. Dus waar wacht je nog op?