Je hebt mensen er vast wel eens gebruik van zien maken, de e-sigaret. Veel mensen gebruiken deze e-sigaret als een vervanger voor de gewone sigaret. Maar wat zijn nu precies de voordelen van de e-sigaret en is het beter dan normaal roken? Wij leggen het je graag uit in dit artikel. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Bepaal zelf hoeveel nicotine je binnen krijgt

Het grote voordeel van de e-sigaret is dat je zelf kan bepalen hoeveel nicotine je binnen krijgt. Een e-sigaret bestaat namelijk uit een e-liquid. Deze liquid kan nicotine bevatten, maar dit hoeft niet. Je kunt dus ook kiezen voor een liquid zonder nicotine. Deze komt dan niet mee in de damp. De e-lliquid wordt opgeslagen in de clearomizer en komt in contact met de gloeidraad. De clearomizer speelt dan ook een belangrijke rol in het dampen. Wil je nieuwe clearomizers kopen? Clearomizers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Neem eens een kijkje online en kijk of er een geschikte clearomizer bij zit voor jouw e-sigaret.

Geen stinkende rook

Doordat er geen tabak verbrand wordt, komt er ook geen stinkende rook vrij. Je kunt dus gewoon de e-sigaret roken in het bijzijn van anderen, want ze zullen er geen last van ondervinden. Wel kan de liquid een geurtje hebben. Dit is afhankelijk van de smaak die je kiest. Het voordeel is dus ook dat je geen gele vingers krijgt.

Makkelijk meenemen

Verder is de e-sigaret erg compact en kun je deze overal mee naartoe nemen. Ook kun je gewoon binnen roken. Heb je bijvoorbeeld een borrel met je werk? Dan kun je daar de e-sigaret gewoon gebruiken. Zo ben je er vanaf dat je altijd voldoende sigaretten mee moet nemen. De e-sigaret steek je na het gebruiken gewoon weer terug in je broekzak.