De vaccinaties stomen door maar tegelijkertijd zitten we ook in de derde golf en een lange lockdown. Het is de vraag hoe de situatie in de zomer eruit zal zien. Aan de ene kant gaan de vaccinaties gestaag door en is er goede hoop dat we deze zomer al dan niet met vaccinatie paspoorten weer binnen Europa kunnen reizen. Aan de andere kant zal de pandemie nog niet voorbij zijn en is het heel goed mogelijk dat er nog vele maatregelen en restricties actief zijn. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal leuke manieren om de laatste zomer van de pandemie door te komen. Ook als er nog niet zoveel mogelijk is. Zelfs als we veel thuis moeten zitten zul je je geen moment vervelen.

Fotograferen

Alhoewel veel dingen niet doorgaan kun je nog steeds lekker de natuur in. Daar is het ook zeker makkelijk om afstand te houden. En als je dan toch gaat kun je net zo goed een mooie camera meenemen om foto’s te maken. Fotografie is een hele leuke hobby die je ook na de pandemie verder kunt oppakken.

Leer een vreemde taal

Velen van ons hebben de ambitie om nog eens een vreemde taal te leren, Spaans bijvoorbeeld, maar weinigen beginnen er echt aan. De lockdown is een prima gelegenheid om dit toch op te pakken. Je kunt een goed begin maken met een taal app zoals Duolingo. Ook een online taalcursus is een goede optie.

Organiseer een barbecue

Alhoewel reizen waarschijnlijk nog niet mogelijk zal zijn, is er wel goede hoop dat we weer met meer mensen tegelijkertijd kunnen samenkomen. Een leuke manier om dit te doen is met een barbecue. Je kunt via outdoorchef een prachtig barbecue bestellen en een avond gezellig met elkaar eten.

Maak een digitale treinreis door Zwitserland

De hoop is natuurlijk dat het de komende zomer weer mogelijk is om naar Zwitserland te reizen. Maar mocht dit niet mogelijk zijn dan kun je ook een digitale treinreis maken. De ‘Grand train Tour of Switzerland’ is een 1280 kilometer lange treindrondreis die onder andere langs 5 unesco erfgoed locaties gaat. Digitaal te bekijken en een ideale manier om even weg te dromen van een echte vakantie in dit prachtige Alpen land.

Brouw je en eigen biertje

Er zijn allemaal mooie en makkelijke bier brouwpakketten. Dit is een ontzettend leuk experiment om thuis uit te voeren. In plaats van dat je een trip naar België moet boeken om te genieten van het lokale bier, kun je nu proberen het zelf te maken.